fbpx

Spinning Babies & Fødselsforberedelse

Spinning babies blå logo må kun bruges af Spinning Babies certified parent educator uddannet

Spinning Babies® er…

En dyb grundlæggende forståelse af graviditetens indvirkning på kroppen og hvilken indvirkning kroppen har på graviditeten og fødslen.

Igennem denne forståelse, har Spinning Babies udviklet universielle teknikker til at forberede kroppen til graviditet og fødsel. 

Hvorfor blev jeg facineret af Spinnning Babies teknikker…

Under jordemoder uddannelsen satte jeg større og større spørgsmål til forskellen imellem gode fødsler og fødsler der gik i stå eller endte i komplikationer.

Vores egen første fødte stod skævt i bækkenet, hvilket resulterede i 24 timers udmattende fødsel, massere af ve-stimulerende og intet overskud efter fødslen.

Dette skabte min grundliggende nysgerrighed på at løse denne gåde igennem forståelse. Først da jeg hørte om og deltog på Spinning Babies kurserne, arbejdede som jordemoder og fødte flere børn, fik jeg den dybere forståelse.

Historien om Spinning Babies®

er skabt af Gail Tully, som havde undret sig over de svære og komplicerede fødsler – lige som jeg. Med hendes 30års erfaring som Jordemoder og søgen efter svar fandt hun ud af, at stramme  ledbånd trækker livmoderen skæv, hvilket kan hindre baby rotation i selve fødslen. Fødslen vil ikke kunne ske glidende, med mindst smerte og uden intervention, før at baby er blevet hjulpet på plads. 

Hvor skal du bruge Spinning babies teknikkerne?

Du skal bruge teknikkerne igennem graviditeten for at forberede og aflaste din krop og livmoderen. Dette hjælper baby til at ligge korrekt og giver dig bedre kropskontakt. 

Teknikkerne giver jer som par, mulighed for at være aktive i fødslen og sammen hjælpe fødslen og jeres nye tilværelse rigtig godt på vej.  

Fødselsforberedelse med Spinning Babies

Min fødselsforberedelse varer 4 timer og indeholder det bedste fra Spinning Babies teknikkerne. 

Jeg lægger vægt på at I har en god oplevelse igennem indlæringen og brugen af øvelserne og derfor forgår fødselsforberedelsen også i lækre, afslappende omgivelser.

Vi har 100% fokus på teknikker til en god graviditet, der forbereder dig og din partner til fødslen. Partnerens rolle er vigtig fordi øvelserne laves bedste sammen og bliver din mest værdifulde støtte under graviditeten og fødslen.

Imens du mærker effekten på egen krop, lærer din partner, hvordan der kan smertelindres, støttes og aflastes. Partneren kommer til at bidrage med fornyet energi til dig i et smukt ‘LOVEWORK’ 

At arbejde sammen om graviditet og fødsel giver ligeledes en unik oplevelse og forståelse for hinanden, som I kommer til at bære resten af livet.

Datoerne for fødselsforberedelse kan ses her.

spinning babies

12 Gevinster ved fødselsforberedelse

1. Ved at lave konkrete øvelser og specifikke bevægelser hjælper I sammen til gode og effektive veerne. I er sammen om at skabe håndterbar veer for mor. Når der er gode veer hjælpes baby med at rotere gennem bækkenet. I styrker og forbedrer pladsforholdene i maven, også under fødslen – vejen gennem fødslen bliver lettere. Livmoderen og baby kan simpelthen gøre deres arbejde bedre!

2. Du opnår indsigt i din fødende krops anatomi og hormoner. Det giver overblik, tryghed og tillid  – ægte graviditetsglæde!

3. Din partner får en mere aktiv og effektiv rolle i graviditeten samt mulighed for at mestre hjælpende øvelser og forstå fødslen. Bliv fortrolig med, hvordan du, som partner, bedst kan hjælpe din fødende kvinde, baby og hele situationen.

4. I lærer teknikker til, hvordan smerter naturligt og effektivt kan mindskes – både under graviditet og fødsel. Det er guld værd! Det er utroligt, hvad man kan opnå fx med visualisering og vejrtrækning.

5.Introduktion til styrkende graviditetstræning, der mindsker gener såsom ødemer, smerter i ryg, ben og bækken. Træning giver også mere energi og tillid til din krop.

6. Du lærer at lytte til og sanse din krop og babys signaler. Så kan du opnå god balance i muskelvævet.

7. Den fysiske berøring højner nærheden med din partner. Det giver virkelig støtte og øger tilliden til mærke, hvad der føles rart og godt.

 

8. Indsigt i optimale hvilestillinger sikrer dig balance og opladning. Du kan lette spændingerne i din krop ved at hvile med korrekt støtte. 

9. I lærer at forstå kroppens invitationer og ønsker gennem graviditeten, så I kan handle proaktivt og ikke nøjes med ”at vente og se an”.

10. Du kommer meget nærmere en naturlig og simpel fødsel, hvor du føler dig i førersædet og forstår præcist, hvad der sker med din krop og med baby.

11. Har du født før, kan du gennem denne undervisning opleve at noget fra tidligere fødsel bliver ‘sat på plads’. 

12. I får en praktisk GUIDEBOOK med hjem, så I nemt kan huske øvelserne både til graviditeten og til fødslen.