fbpx

Spinning Babies & Fødselsforberedelse

Spinning Babies® er skabt af Gail Tully, som havde undret sig over de svære og komplicerede fødsler – lige som jeg. Med hendes 30 års erfaring som jordemoder og søgen efter svar fandt hun ud af, at stramme ledbånd trækker livmoderen skæv, hvilket kan hindre baby rotation i selve fødslen. Fødslen vil ikke kunne ske glidende, med mindst smerte og uden intervention, før at baby er blevet hjulpet korrekt på plads i bækkenet. 

Spinning babies blå logo må kun bruges af Spinning Babies certified parent educator uddannet

Spinning Babies® er…

en dyb grundlæggende forståelse af graviditetens indvirkning på kroppen og hvilken indvirkning kroppen har på graviditeten og fødslen.

Igennem denne forståelse, har Spinning Babies® udviklet universielle teknikker til at forberede kroppen gennem graviditeten og fødslen.

Spinning Babies®, grundlagt og ejet af jordemoder Gail Tully, er en banebrydende tilgang til fødselsforberedelse og fødselshjælp. Dette unikke system er skabt med en dyb forståelse af kroppens intelligens og den naturlige proces med at bringe et barn til verden.

Spinning Babies® handler om at hjælpe mødre og jordemødre med at forstå og støtte det bedste i en kvindes krop og fødsel. Dette inkluderer teknikker og øvelser, der fokuserer på at optimere babyens position under graviditeten og fødslen, hvilket kan bidrage til en smidig og mere komfortabel fødsel.

Gail Tullys viden og erfaring som jordemoder med firmaet Spinning Babies® har inspireret til at være en ressource for gravide kvinder, jordemødre og fødselsprofessionelle over hele verden. Hendes tilgang har hjulpet med at ændre og forbedre fødselsoplevelser ved at sætte viden og empowerment i centrum.

Spinning Babies® er mere end blot en teknik - det er en filosofi, der ærer kroppens visdom og kvindens styrke i fødslen. Det er et værdifuldt redskab, der giver kvinder mulighed for at arbejde i harmoni med deres egne kroppe og babyer for at skabe smukke fødselsoplevelser. Gail Tullys dedikation til dette arbejde har beriget livet for mange mødre og deres familier.

Hvorfor blev jeg facineret af Spinning Babies® teknikker…

Under jordemoderuddannelsen satte jeg større og større spørgsmål til forskellen imellem gode fødsler og fødsler der gik i stå eller endte i komplikationer.

Vores egen første fødte stod skævt i bækkenet, hvilket resulterede i 24 timers udmattende fødsel, massere af ve-stimulerende, epidural blokade og intet overskud efter fødslen.

Min undring og nysgerrighed blev derved kun større af at have haft oplevet min første fødtes fødsel. Min søgen efter svar var blevet stærkere og mere målrettet. Jeg synes det var tydeligt at mere viden omkring graviditet og fødsler kunne erhverves.
Begejstringen var og er stadig meget stor af at have taget Spinning Babies® uddannelsen. Jeg har fået dybe grundlæggende indsigter i, hvordan samfundets moderne tilværelse påvirker kvindekroppens graviditet og fødemekanisme på et helt usynligt niveau. Som er med til at årsagsforklare fænomenologiske tendenser. Denne bagvedliggende forståelse er med til at højne min faglighed over for hver enkle gravid, da det understøtter hvor vigtigt det er at være personlig, nærværende, autentisk i mødet med den gravide og hendes partner.

Spinning Babies® er et fagligt fokus i at arbejde med kroppens balance - anatomisk og fysiologisk. Anatomisk er læren om hvad kroppen er og fysiologisk om hvad den gør, og sammen udgør de videnskaben om os.

Hvor skal du bruge Spinning babies® teknikkerne?

Du kan bruge teknikkerne igennem graviditeten for at forberede, aflaste og hjælpe din krop og livmoderen. Dette hjælper baby til at ligge korrekt og giver dig bedre kropskontakt. Teknikkerne går fyldestgørende ind i fødslen og giver jer som par, mulighed for at være aktive i fødslen og sammen hjælpe fødslen og jeres nye lille baby rigtig godt på vej.

Hvad får du gennem mig og min undervisning?
At erhverve uddannelsen i Spinning Babies® har været en uforglemmelig rejse og en skatkiste af viden og teknikker, der har udvidet min praksis som jordemoder på en enestående måde. Det har givet mig en større og mere unik arbejdsflade, som jeg nu kan tilbyde de gravide kvinder og deres partner, der kommer til mig.

Spinning Babies®' metoder og filosofi har åbnet døre til en dybere forståelse af kroppens visdom og kvindens kraft i fødslen. Dette har ikke kun beriget min egen praksis, men det har også gjort mig til en endnu mere værdifuld ressource for de gravide kvinder, jeg har æren af at vejlede og støtte.

Min uddannelse i Spinning Babies® har styrket min evne til at hjælpe mødre med at optimere babyens position under graviditeten og fødslen, hvilket har ført til mere smidige og komfortable fødselsoplevelser. Dette har sat mig i stand til at bringe mere glæde, lettelse og selvtillid til de kvinder, jeg er der for.

Min værdi som jordemoder er højere end nogensinde før, og jeg er dybt taknemmelig for, at jeg kan dele denne skat af viden med de gravide kvinder og deres familier.
Spinning Babies® har forvandlet min praksis, og jeg er begejstret for, hvordan det glæder og gavner de kvinder og deres partner, jeg er her for at støtte og vejlede på deres rejse ind i moderskabet og familieskabet.

Fødselsforberedelse med Spinning Babies®

Min fødselsforberedelse undervisning indeholder det bedste fra Spinning Babies® teknikkerne. 

Jeg lægger vægt på at når I træder ind i det fineste og smukkeste fødselsværkstedet er det for at vidensdele med en viden der passer til jer. For en fødsel er at kunne empower hinanden, derfor er det vigtigt for mig at I oplever den gode oplevelse. Derigennem er indlæringen og brugen af øvelserne og hele undervisningen i roligt og nærværende tempo og derfor foregår fødselsforberedelsen også i lækre, naturlig, afslappende omgivelser.

Vi har 100% fokus på teknikker til en god graviditet, der forbereder dig og din partner til fødslen. Partnerens rolle er vigtig fordi øvelserne laves bedste sammen og bliver din mest værdifulde støtte under graviditeten og fødslen.

Imens du mærker effekten på egen krop, lærer din partner, hvordan der kan smertelindres, støttes og aflastes. Partneren kommer til at bidrage med fornyet energi til dig i et smukt ‘LOVEWORK’.

At arbejde sammen om graviditet og fødsel giver ligeledes en unik oplevelse og forståelse for hinanden, som I kommer til at bære resten af livet.

 

Datoerne for fødselsforberedelse kan ses her.

Fødselsforberedelse med SimpelFødsel v. Charlotte Irgens

12 Gevinster ved fødselsforberedelse

1. Ved at lave konkrete øvelser og specifikke bevægelser hjælper I sammen til gode og effektive veerne. I er sammen om at skabe håndterbar veer for mor. Når der er gode veer hjælpes baby med at rotere gennem bækkenet. I styrker og forbedrer pladsforholdene i maven, også under fødslen – vejen gennem fødslen bliver lettere. Livmoderen og baby kan simpelthen gøre deres arbejde bedre!

2. Du opnår indsigt i din fødende krops anatomi og hormoner. Det giver overblik, tryghed og tillid  – ægte graviditetsglæde!

3. Din partner får en mere aktiv og effektiv rolle i graviditeten samt mulighed for at mestre hjælpende øvelser og forstå fødslen. Bliv fortrolig med, hvordan du, som partner, bedst kan hjælpe din fødende kvinde, baby og hele situationen.

4. I lærer teknikker til, hvordan smerter naturligt og effektivt kan mindskes – både under graviditet og fødsel. Det er guld værd! Det er utroligt, hvad man kan opnå fx med visualisering og vejrtrækning.

5. Introduktion til styrkende graviditetstræning, der mindsker gener såsom ødemer, smerter i ryg, ben og bækken. Træning giver også mere energi og tillid til din krop.

6. Du lærer at lytte til og sanse din krop og babys signaler. Så kan du opnå god balance i muskelvævet.

7. Den fysiske berøring højner nærheden med din partner. Det giver virkelig støtte og øger tilliden til mærke, hvad der føles rart og godt.

8. Indsigt i optimale hvilestillinger sikrer dig balance og opladning. Du kan lette spændingerne i din krop ved at hvile med korrekt støtte. 

graviditetsmassage efter

9. I lærer at forstå kroppens invitationer og ønsker gennem graviditeten, så I kan handle proaktivt og ikke nøjes med ”at vente og se an”.

10. Du kommer meget nærmere en naturlig og simpel fødsel, hvor du føler dig i førersædet og forstår præcist, hvad der sker med din krop og med baby.

11. Har du født før, kan du gennem denne undervisning opleve at noget fra tidligere fødsel bliver ‘sat på plads’. 

12. I får en praktisk GUIDEBOOK med hjem, så I nemt kan huske øvelserne både til graviditeten og til fødslen.

Du er velkommen til at følge med